Hier onder de 2 stieren die geveild gaat worden, klik op onderstaande linken voor meer info;

cot 2017 stier

longjumeau van Hans

Een zoon van Hereford.  Hereford hebben we gekocht in Frankrijk op opfokstation in Creancy. Hereford is geboren bij grote fokkerij groep Star 2000.  Op dit opfokstation worden elke winter 40 stieren opgefokt en daarna geveild. We hebben er inmiddels  4 dekstieren gekocht. Hereford  is een zoon van Kl stier Sisteron.  Tot nu toe zijn alle kalveren, ook van vaarzen, op 2  na, natuurlijk geboren.

Maeder Frederique is een dochter  van Viking van de Helenahoeve en kleindochter van Jumper. Jumper is een heel bekende Franse stier, de vader van o.a. Atrois. Frederique is laatste jaren op de Nederlandse keuringen kampioen  of reserve kampioen geweest.  Halfzus Halique, oak. Volle zus van Longjumeau was in 2015 reserve kampioen  jong vrouwelijk. Op de keuring van 2016 is Frederique uit geroepen  tot beste fokdier, als 6 jarig dier had ze 5 kalveren gehad. Kalveren zijn allemaal natuurlijk zonder of met heel weinig hulp geboren. Longjumeau in een natuur gebied geboren. Frederique is een koe met vee! melk.

Hieronder Moeder Frederique;

Messenger

Messenger is een zoon van Index en Expansion.  Index is een geimporteerde Franse stier  uit de stal van Pascal en Christelle Alexandre met zeer veel maat en lengte. De vader van Index, Hidalgo,  komt uit de roemrijke stal van de gebroeders Cadoux en is weer een zoon van de bekende Aucuba!  Van moeders kant heeft Index bloed van de door het Franse stamboek geselecteerde stier  voor gemakkelijke geboortes Nouaille VF.
In de bloedlijn van de moeder van Messenger   is moedersvader (Cesar)  een zoon van onze  voormalige Kampioenskoe Veertje met als vader Lorsini.
Deze Lorsini geeft veel afkalfgemak en veel melk.  Lorsini zien we momenteel weer terug als stiervader in Frankrijk.
Messenger laat misschien (nog) niet de bespiering zien die we graag zouden willen, maar zal  wellicht voor ruime grote  vrouwelijke nakomelingen kunnen zorgen.
Toch enige voorzichtigheid met vaarzen . Op de eerste foto Nouaille VF. Op de andere twee foto’s, Aucuba in Parijs 2009.