Geachte fokkers en geïnteresseerden,

 

Ondanks een lang koud voorjaar is er inmiddels toch flink gras gegroeid en is op veel plaatsen een goede snede gemaaid, zodat er weer een mooie voorraad voer is.

De koeien met kalveren lopen buiten en in veel gevallen met de stier er bij.

COT-Toldijk

De stierveiling in Toldijk van 28 maart was een groot succes. Vijf Charolais stieren werden voor een mooie prijs verkocht. Een mooie opsteker voor de organisatie. We hopen dat de stieren hun verwachtingen zullen waarmaken.

 

Voor de volgende veiling 28 september zijn weer enkele stieren opgezet.

  • Een stier van P. Blom uit Oudenbosch (v. Caviar, vv Magenta) en
  • Een stier van P. van Nieuwenhuijzen (v. Don Juan, vv Ballou).

 

Het opfokstation verhuist per 1 oktober 2013 naar Mts. Stegeman te Laren (Gld), een prima locatie dicht aan de snelweg (A1).

Indien u een stier wilt opgeven voor de opzet deze herfst kan dit tot uiterlijk 15 augustus. De inspecteur komt dan eind augustus bij u langs voor een beoordeling, zodat een goede selectie gemaakt kan worden en de dieren ‘klaar staan’ voor 28 september. Opgave via Peter van Nieuwenhuijzen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.“>helenahoeve1@hetnet.nl

 

NVM 2013

De voorbereidingen voor de NVM 2013 in Zwolle op 26 oktober zijn inmiddels ook begonnen. Wij roepen u dan ook op om u aan te melden voor deelname. Het afgelopen jaar konden we deelnemen met een respectabel aantal dieren. De keuring verliep goed en sfeer was prima. Het bestuur hoopt een herhaling hiervan. Denkt u aan deelname? Dan verzoeken wij u dit ons reeds te melden. Uiterlijk 15 augustus.

Wilt u bij het aanmelden aangeven met hoeveel dieren (gesplitst mnl. en vrl.) u verwacht deel te nemen. Zodra beschikbaar zullen wij u vervolgens de juiste formulieren voor inschrijving toezenden.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. “>charolaisstamboek@live.nl

 

IN MEMORIAM

Op 5 april jl. is na een ernstige ziekte oud Federatie voorzitter Willem Dijkstra overleden. Willem was voorzitter van de Vleesveefederatie vanaf 2008 tot september 2012. In zijn periode als voorzitter kwamen de NVM en het Centraal Opfokstation tot stand. Aan beide projecten heeft Willem veel tijd en energie besteed. Willem woonde verschillende keren onze algemene ledenvergadering bij en was een groot vleesveeliefhebber met een voorkeur voor de Franse rassen, in het bijzonder het Limousin ras, welke hij als bedrijfsleider op de ‘Koningshoeve’ te Spaarnwoude vele jaren zelf heeft gehouden.

 

VOORJAARSKEURING

Ook dit voorjaar zijn onze keurmeesters, Adri van der Vaart en Henk Tessemaker, weer op pad geweest om dieren te keuren voor inschrijving in ons stamboek. Totaal zijn 123 dieren gekeurd.

 

GADGETS

De voorraad bodywarmers, overalls, petten etc. is weer aangevuld en brengen wij graag onder uw aandacht op de veilingen en de keuring.

 

E-MAIL EN LEDENBESTAND!

Al verschillende jaren komt de vraag of het goed zou zijn om het ledenbestand op de website te plaatsen. Verschillende stamboeken hebben hier goede ervaringen mee. Niet leden kunnen op deze manier heel makkelijk een stamboekfokker/lid in de buurt vinden voor bijv. de aankoop van fokdieren. Bij deze vragen wij u om toestemming om uw naam, adresgegevens, telefoonnummers (vast en mobiel) en e-mailadres op de website van het stamboek te plaatsen.

Zonder tegenbericht geeft u automatisch toestemming om uw gegevens zoals bekend bij het Nederlandse Charolais Stamboek op de website van het stamboek te publiceren.

Heeft u toch bezwaar, dan dient u dit voor 31 juli 2013 door te geven: charolaisstamboek@live.nl

Om kostenbesparend te werken wil het stamboek minder post versturen en meer per e-mail.

Omdat misschien uw e-mailadres nog niet bekend is bij het stamboek of onlangs wellicht gewijzigd is willen wij u vragen een e-mail naar het stamboek te sturen: charolaisstamboek@live.nl , zodat uw (juiste) e-mailadres bij het stamboek bekend is

Correspondentie/informatie aan fokkers, leden en geïnteresseerden over bijv. de keuring wil het bestuur voortaan zoveel mogelijk via e-mail verzenden.

Gebruik uitsluitend het e-mailadres van het stamboek: charolaisstamboek@live.nl

 

Oproep voor informatie voor op Website

Indien u als lid of geïnteresseerde informatie, foto’s of ander interessant materiaal over de fokkerij heeft verzoeken wij u ons dit toe te sturen, zodat wij dit op de website kunnen plaatsen.

Adverteren op de website

Het is mogelijk om een advertentie te plaatsen op de frontpage van het stamboek. Bent u geïnteresseerd dan kunt u dit aangeven door middel van het sturen van een e-mail naar het stamboek. De kosten voor het plaatsen van een advertentie bedragen € 50,– .

 

Het Bestuur van het Nederlandse Charolais Stamboek

  

AGENDA

  • 15 augustus, uiterste opgave datum stiertjes COT winterronde 2013-2014,

bij Peter van Nieuwenhuijzen helenahoeve1@hetnet.nl )

  • 28 september 2013 stierenveiling Toldijk
  • 26 oktober NVM Zwolle