Kort verslag van de stierenveiling 28 maart  in Laren

Zoals de meeste leden reeds in de verschillende vakbladen hebben kunnen lezen is deze laatste veiling een topveiling geweest. De Blondes brachten echt topprijzen op, € 5.000 en  € 5.200 als hoogste. Als laagste € 2.000. Ook de Piemontesen deden het goed. De Charolais deden het helaas veel minder goed.

De stier Jadou van Dirk Blaauboer met 84 punten voor algemeen voorkomen met een groei van 1523 gram per dag  en goed gedrag  met als vader de Franse stier Artois werd uit eindelijk voor € 1.800 afgeslagen. Stier Jackson van Peter van Nieuwenhuijzen werd geveild voor € 2.000, een stier ook met 84 punten voor algemeen voorkomen en met een groei van 1333 gram per dag.

De derde stier Jaquar, ook van Dirk Blaauboer, werd voor € 2.300  afgeslagen. Ook van  deze stier is Artois de vader. Een stier met algemeen voorkomen 86 punten, bespiering, 88 punten, gedrag 8 punten en met 1658 gram groei per dag een zeer goede stier, die meer waarde heeft  dan dat voor hem is geboden.

Al met al voor veel fokkers is dit een gemiste kans geweest om zeer goed fokmateriaal binnen te halen. Dit was een hele gezellige dag vooral voor de mensen van de Blondes want zij waren in grote getale  aanwezig. Het ontbreken op de veiling van de Charolais leden/fokkers  is jammer. Voor een onderling contact  en even bijpraten was dit een uitgelezen dag om dit te doen.

Maar er komt een herkansing, in September is er voor u weergelegenheid om naar de Stierenveiling te komen, want dan staan er weer 3 stieren voor u klaar. Allen met goede vooruitzichten, met kennis van afstamming en exterieur, gedrag, groeipotentie binnenbekken maten, dus geen enkele reden meer om komende September niet naar de veiling te komen.

Bestuur van het Nederlandse Charolais Stamboek